White Chocolate Peppermint M&M Cookies

2016-12-30
White Chocolate Peppermint M&M CookiesSkładniki:

2 1/2 kubka mąki pszennej
1/2 łyżeczki soli
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka masła, w temperaturze pokojowej
1 szklanka cukru jasnobrązowego
1/2 szklanki cukru pudru
2 duże jajka
1 łyżka ekstraktu z wanilii
1 szklanka posiekanej białej czekolady
1 1/2 szklanki M&M's White Peppermint

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 175°C. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia lub pergaminem i odstaw.

2. Połącz mąkę, sól i sodę oczyszczoną w misce i odstawić.

3. Masło i cukry miksuj do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Dodaj jajka i wanilię i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj posiekaną czekoladę i M&M's White Peppermint i delikatnie mieszając drewniana łyżka, połącz składniki.

4. Formuj kulki z ciasta o wielkości orzecha włoskiego i ułóż na blasze z papierem do pieczenia. Piecz przez 10-12 minut, aż ciasteczka będą złote na brzegach, ale nadal miękkie w środku. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na blasze ok. 2 minut. Przenieś ciastka na kratkę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.



Pokaż więcej wpisów z Grudzień 2016
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel