Reese's Cupcakes
Spis treści
Jeśli kochasz połączenie masła orzechowego i czekolady niezależnie od formy,
to ten przepis jest właśnie dla Ciebie.
Czekoladowe Cupcakes (12 sztuk)
Składniki:
115g masła
1 szklanka brązowego cukru
2 jajka
1/2 szklanki mleka + 2 łyżki
1,5 szklanki mąki
1/4 szklanki przesianego kakao w proszku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Foremkę na 12 capcaków wyłóż papilotkami
- Ubij masło, aż będzie gładkie.
- Stopniowo dodawaj cukier aż będzie puszyste i białe (powinno to zająć około 3 minuty mikserem).
- Dodaj jajka pojedynczo.
- Dodaj suche składniki w trzech częściach, na przemian z mlekiem.
- Ciasto przełóż do wcześniej przygotowanych papilotek wypełniając je do 2/3.
- Piec około 20 minut.
Krem z masła orzechowego
Składniki:
125g masła
3 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki gładkie masło orzechowe
3 łyżki mleka
Dekoracja:
6 Reese's Pieces lub 1 Reese's Minis
Sposób przygotowania:
- Masło i masło orzechowe mieszaj mikserem do uzyskania jednolitej masy.
- Powoli dodaj dwie szklanki cukru pudru, 2 łyżki mleka.
- Dodaj resztę cukru pudru i dokładnie wymieszaj. Dodaj więcej mleka, jeśli krem jest zbyt gęsty.
- Dekoruj kremem Twoje cupcakesy za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego.
- Na kremie umieść przekrojone na pół Reese's Minis (można także użyć Reese's Pieces ).
Produkty do wykonania powyższego prrzepisu znajdziesz w Coś słodkiego. Propozycje poniżej.