Pumpkin Pancake
Pumpkin Pancake
Oryginalny amerykański przepis na 12 pancke's
![]() |
|
W misce połącz suche składniki (mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę, i przyprawy) a w oddzielnej misce połącz mokre składniki (mleko, puree z dyni, jajko, ocet, olej).
Przesyp zawartość miski z suchymi składnikami do składników mokrych i wymieszaj.
Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej ciasto formując 4 małe placki i smaż na średnim ogniu do czasu, gdy na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.
Przewróć placuszki na 2 stronę i daj im jeszcze 30 sekund (lub do czasu gdy będą miały rumiano-złoty kolor). Usmażone Pancake's układaj jeden na drugim.
Możesz pomiędzy placuszki położyć nadzienie np.: Marschmallow Fluff, krem czekoladowy, masło orzechowe, krem ciasteczkowy lub na co tylko masz ochotę. Na wierzchu połóż kawałek masła i polej syropem klonowym lub czekoladowym.