Bardzo czekoladowe Pancake's
Spis treści
Bardzo czekoladowe Pancake's
Składniki:
- 1 1/4 szklanki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 4 łyżki kakao,
- 1/2 szklanki białego cukru pudru,
- 1/4 łyżeczki soli.
- 4 1/2 łyżki oleju roślinnego,
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
- 1 1/2 szklanki mleka.
- Do przełożenia i wykończenia:
- Syrop czekoladowy Hershey’s,
- truskawki.
Sposób przygotowania:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
- Najpierw połącz suche składniki.
- Następnie dodaj mokre składniki.
- Mieszaj, aż składniki się połączą.
- Użyj patelni teflonowej i postaw ją na średnim ogniu.
Kiedy będzie już ciepła, za pomocą łyżki wazowej wlej pierwszą porcję ciasta na patelnię (około 60 ml). - Smaż z pierwszej strony, dopóki krawędzie będą się ścinać i na powierzchni pojawią się pęcherzyki.
- Użyj szpatułki, delikatnie przerzuć naleśniki i smaż na drugiej stronie,
aż będzie gotowy (ok 2 min). Powtarzaj aż zużyjesz całe ciasto. - Pozostaw naleśniki do całkowitego wystygnięcia.
- Naleśniki układaj kolejno z około 3 czubatymi łyżeczkami Marshmallow Fluff na wierzchu każdego z nich.
- Wierzch udekoruj kleksem z Marshmallow Fluff i połóż na nim truskawki.
- Polej syropem czekoladowym Hershey’s.
Smacznego :)
Dodatki do czekoladowych Pancake znajdziesz w naszym sklepie. Propozycje poniżej.