Reese's Cupcakes

Jeśli kochasz połączenie masła orzechowego i czekolady niezależnie od formy,

to ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

 

Czekoladowe Cupcakes (12 sztuk)

 

Składniki:

 

    115g masła

    1 szklanka brązowego cukru

    2 jajka

    1/2 szklanki mleka + 2 łyżki

    1,5 szklanki mąki

    1/4 szklanki przesianego kakao w proszku

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

 

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Foremkę na 12 capcaków wyłóż  papilotkami
  3. Ubij masło, aż będzie gładkie.
  4. Stopniowo dodawaj cukier aż będzie puszyste i białe (powinno to zająć około 3 minuty mikserem).
  5. Dodaj jajka pojedynczo.
  6. Dodaj suche składniki w trzech częściach, na przemian z mlekiem.
  7. Ciasto przełóż do wcześniej przygotowanych papilotek wypełniając je do 2/3.

     



  8. Piec około 20 minut.

 

Krem z masła orzechowego

 

Składniki:

 

    125g masła

    3 szklanki cukru pudru

    1/2 szklanki gładkie masło orzechowe

    3 łyżki mleka

 

Dekoracja:

    6 Reese's Pieces lub 1 Reese's Minis

 

Sposób przygotowania:

  1. Masło i masło orzechowe mieszaj mikserem do uzyskania jednolitej masy.
  2. Powoli dodaj dwie szklanki cukru pudru, 2 łyżki mleka.
  3. Dodaj resztę cukru pudru i dokładnie wymieszaj. Dodaj więcej mleka, jeśli krem jest zbyt gęsty.
  4. Dekoruj kremem Twoje cupcakesy za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego.
  5. Na kremie umieść przekrojone na pół Reese's Minis  (można także użyć Reese's Pieces ).

 

Produkty do wykonania powyższego prrzepisu znajdziesz w Coś słodkiego. Propozycje poniżej.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij