Pumpkin Pancake

Pumpkin Pancake

Oryginalny amerykański przepis na 12 pancke's

  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka Libby's 100% Pure Pumpkin
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki octu
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli

 

W misce połącz suche składniki (mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę, i przyprawy) a w oddzielnej misce połącz mokre składniki (mleko, puree z dyni, jajko, ocet, olej).

Przesyp zawartość miski z suchymi składnikami do składników mokrych i wymieszaj.

Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej ciasto formując 4 małe placki i smaż na średnim ogniu do czasu, gdy na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.

Przewróć placuszki na 2 stronę i daj im jeszcze 30 sekund (lub do czasu gdy będą miały rumiano-złoty kolor). Usmażone Pancake's układaj jeden na drugim.


Możesz pomiędzy placuszki położyć nadzienie np.: Marschmallow Fluff, krem czekoladowy, masło orzechowe, krem ciasteczkowy lub na co tylko masz ochotę. Na wierzchu połóż kawałek masła i polej syropem klonowym lub czekoladowym.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij