Peanut Butter Cookie's with Kisses


 

Składniki:

  •     48 szt  Hershey ' S KISSES Milk Chocolate
  •     1/2 szklanki margaryny lub masła
  •     3/4 szklanki masła orzechowego Reese's
  •     1/3 szklanki cukru pudru
  •     1/3 szklanki  brązowego cukru jasnego
  •     1 jajko
  •     2 łyżki mleka
  •     1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  •     1-1/2 szklanki mąki
  •     1 łyżeczka sody
  •     1/2 łyżeczki soli
  •     Dodatkowy cukier

Wskazówki:


1 . Rozgrzej piekarnik do 190 ° C. Kisses wyjmij z opakowań.


2 . Miksuj masło i masło orzechowe w dużej misce , aż dobrze się połączą . Dodaj 1/3 szklanki cukru pudru i cukru brązowego i miksuj, aż masa będzie puszysta. Dodaj jajko, mleko, extrakt z wanilii i wymieszaj dokładnie . Połącz mąkę, sodę, sól i stopniowo dodawaj do mieszanki masło orzechowe.

 
3 . Z gotowej masy urywaj po kawałku ciasta i roluj kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtocz w cukrze i umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.


4 . Piecz 8 do 10 minut lub do czasu gdy ciastka lekko się zarumienią . Natychmiast  po wyjęciu wciśnij czekoladki w środek każdego ciasteczka. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.


Przepis na ​​około 48 ciasteczek .

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij